Az Apple Samsung elleni harcában többször meg lett említve, hogy formailag, dizájnban nagyon hasonlóak. Mindkettő téglalap alakú, lekerekített sarkakkal. Sőt, szinte az egész felület érintésérzékeny. Nagy fekete izé.

A Toshiba tanult ebből és végre megtalálta a helyes utat. Az új tabletjeire már szava sem lehet az Applenek.

Személy szerint a Rhombus nagyon tetszik. Neked melyik jön be?

via

Ide hirdetést tehetnénk, de nem teszünk, mert jófejek vagyunk.

Légy környezetbarát! Töltsd a telefonod napenergiával! Indítsd el az appot, tedd a telefonod napos helyre és figyeld, ahogy a napelem tölti az akksidat.

A program tulajdonságai:

  • automatikusan felismeri a fényerőt
  • három különböző napelem
  • a töltés kezdetét vibrálás jelzi
  • megakadályozhatod, hogy az eszköz alvó módba váltson
  • szép animáció a töltés alatt

Várható fejlesztések

  • 50%-kal hatékonyabb napelem
  • tablet támogatás
  • Samsung támogatás

Természetesen van Pro verzió is, ahol

  • töltés alatt szellentő hangot játszik le
  • Samsung tablet támogatás

található.

Figyelj a töltésnél arra, hogy ne süljön meg a készüléked! Túl sok nap kárt okozhat!

 

Letölthető a Google Play-ből ingyenesen:

Boldog április elsejét kíván bitBlog!

Példát statuálnak egy 21 éves egyetemistán, mert alkoholgőzös mámorában rasszista megjegyzéseket tett a kritikus állapotban kórházban fekvő focistára, Fabrice Muambára. 

A másodéves biológia hallgató könnyekben tört ki, amikor a bíróság 56 napos börtönbüntetésre ítélte.

Liam Stacey hiába próbálta magát elhatárolni kijelentésétől (amit a hírek nem idéznek), hiába magyarázta bizonyítványát részegséggel, nem hatotta meg a bírákat.

Nyilván nem vonatkozik a szólásszabadság védelme akkor, ha valaki olyat mond, állít, amit a büntető törvénykönyvben szereplő paragrafusok tiltanak, ilyen a rágalmazáson túl a rasszizmus is.

Arról persze lehet vitatkozni, hogy az 56 nap börtön (vajon jó magaviselet mellett neki is csak a felét kell letöltenie?) nem túlzás-e, de erről nehéz a tweet ismerete nélkül nyilatkozni. Szerintem kevésbé igazságtalan, mint kirúgni a srácot a suliból káromkodásért.

Mindenesetre intsen ez minket óvatosságra, hogy nem beszélhetünk össze-vissza a twitteren sem, pláne, ha mindezt a saját nevünkkel tesszük. 

BBC News via Slashdot

A videojátékok egyre inkább kifejezőeszközként jelennek meg a modern társadalomban. Az első otthoni videojáték megjelenése óta eltelt negyven év alatt számos kivételes művészi tehetséget vonzott a pályára ez a műfaj, ami a hagyományos művészeti formák mellett új kommunikációs lehetőséget biztosít a művész és a közönség között. A „videojátékok művészete” (The Art of Video Games) nevet viselő kiállításon híres tervezők és fejlesztők mutatják be a játékok fejlődését, valamint azok eddigi öt korszakát. 

A kiállítás a grafika, a technológia, és a történet kölcsönhatását ismerteti a legjobb játékok példájának segítségével, a kezdetektől az Atari fénykorán át egészen a PlayStation 3-ig. A közönség segítségével nyolcvan cím lett kiválasztva, melyekkel bemutatják a videojátékok evolúcióját képeken és videókon, valamint húsz, fejlesztőkkel készített interjú is megtekinthető -- ha pedig mindez nem lenne elég, a korábbi idők játékkonzoljai közül néhány ki is próbálható olyan híres címekkel, mint a Pac-Man, a Super Mario Brothers, a Secret of Monkey Island, a Myst, vagy a Flower.

A kiállítás először Washingtonban, a Smithsonian American Art Museumban kerül megrendezésre 2012. március 16-tól 2012. szeptember 30-ig, majd az Egyesült Államokat körbejárva további hét múzeumba látogat el egészen 2016 januárjáig.

via

A huszonegyedik évszázad a magánéletünk feladásáról szól. A munkaadók a Facebook jelszavadat akarják, az iskolából meg kirugnak, ha káromkodsz a Twitteren. És még csak nem is a suliból írtál. WTF?

Austin Carollnak az alábbi mondatot sikerült közkinccsé tennie: "Fuck is one of the fucking words you can fucking put anywhere in a fucking sentence and still fucking makes sense.", amiről talán nem véletlenül jut Grétsy tanár úr az eszembe.

Az iskola szerint a kérdéses tweet alatt a diák az iskolában volt, ezért függesztették fel, bennem erősen él azonban a gyanú, hogy hajnali fél háromkor nincs az az eminens vagy stréber diák, aki ilyenkor is az iskola területén lenne.

Hogy honnan tudta meg az iskola, hogy Caroll mit írt? Nos, mint kiderült, fontosnak érzik, hogy ne csak az iskola falain belül oktassanak, hanem azon túl is neveljék a tanulót, bár a hivatalos magyarázat szerint csak az iskolai gépen írt szövegeket monitorozzák, a gyakorlatban letöltötték az összes üzenetet.

Hogyan szerezte meg Caroll írásait az iskola? Publikus üzeneteket bárki, bármikor elolvashatja, azokra a tudtod nélkül is feliratkozhat.

Végül álljon itt Grétsy tanár úr örök életű példabeszéde, amiért tutira kirugnának a suliból, de szerencsére nem fér bele 140 karakterbe.

- Baszod, mi?
- Á!
- Át akarsz baszni, mi?
- Ne basztass már! Basznám, baszod, de rábasztam: baszik baszni, baszd meg! Ez bebaszott! Ezt kibaszottul elbasztam! Bassza meg!

Egy-két év múlva talán már olyan szemüvegben szaladgálhatunk az utcán, mint amit scifikben, játékokban láthattunk. A Forth Dimension új fejlesztése az új iPad felbontását sűrítette bele kevesebb mint egy hüvelykbe.

Head Mounted Display egy játékból

Míg az Apple táblagépe kézben tartva nyújt Retina élményt, a mikrokijelzőt ilyen távol tartva nemhogy a pixeleket, de a rajta lévő ábrát sem lehetne látni. Nem, ez a kis kütyü a maga 3145728 pixelét közvetlenül a szemünk elé szeretné tárni.

Az új termékkel valószínűleg először a játékosokat veszik célba, hiszen melyik játékos ne vágyna arra, hogy egy ilyen felszerelése legyen? A képernyő frissítési ideje 40 μsec, és képes FullHD mozgókép megjelenítésére. Sőt, a 4:3-as arány miatt még a film alatt és fölött még több információt lehet megjeleníteni.

HMD2.png

Az újdonság ára 1500-2000 dollárra tehető, de valószínűleg a nagyobb gyártók és az újabb gyártási technológiáknak köszönhetően az ára sokkal lejjebb fog menni, rövid időn belül pedig betörhet a szórakoztatóipar 3D tévékkel bezárt világába. A Sony-nak már egy ideje van hasonló, fejre szerelhető eszköze, de a kis felbontás miatt közel sem adhat ekkora élményt.

Már csak az a kérdés, kinek olyan jó a szeme, hogy használni is tudja?

via

Néhány diák elhatározta, hogy egy Battlestar Galactica Viper alapú repülő szimulátort hoz létre. A 360 fokban forgatható Viper test már elkészült, ahogy a motorokat mozgató kód is. Alig másfél hónapjuk van a fennmaradó apróságok befejezésére, ugyanis a San Franciscoban rendezett Maker Faire-re készülnek a projektjükkel.

Ha tetszik és támogatni is akarod őket, akkor ezt megteheted a Kickstart oldalukon.

via The Viper

A NFM vietnámi megfelelője szerint fejenként pont elég három SIM kártya szolgáltatónként (mivel hat szolgáltató van, ezzel 18 lenne a maximálisan birtokolható SIM-ek száma). A döntés hátterében áll, hogy az akciós diákkártyákat (pre-paid SIM) és hasonlókat a szolgáltató tudta nélkül árulják tovább.

A szolgáltatók szerint azonban a három kártya/szolgáltató/személy nem elégséges érték, ha már egy felső határt akar a kormány, akkor legyen öt.

Ebben nincsenek benne a céges telefonok, amiket szintén korlátozni akarnak: cégenként max 100 előfizetésben. Arról nem szól a hír, hogy ezt szolgáltatónként kell érteni, vagy összességében.

Szintén nem írja az újság, hogy a prepaid SIM-ek esetében számít-e a korábban megvett, ám időközben nem használt, így lejártnak tekinthető SIM is, vagy sem.

Ha igen,akkor e sorok képernyőre vetőjének is gondot okozna prepaid SIM vásárlása hasonló helyzetben egy magyar szolgáltatónál.

via VietnamNews

rólunk

Mindenről írunk, amiben áram folyik.
Vagy nem.

Ötleted, véleményed van? Küldj nekünk emailben bármit! (Max. kidobjuk.)

bitbloghu@gmail.com

Jelen vagyunk Twitteren és Facebookon is. Ha kisebb hírekről, érdekességekről is szeretnél hallani, kövess minket ott is!

aktív bejegyzések

címkék

1020 (1) 18+ (1) 2012 (1) 3d (2) 3D (12) 4 (1) 610 (1) 820 (1) 920 (1) Ace (1) Ace 2 (1) Ace 3 (1) Ada (1) adakozás (1) adatforgalom (1) adathalász (1) adatvédelem (1) adwords (1) agyhullám (1) ajándék (1) akció (3) album (1) alkohol (1) állás (2) Amazon (3) Android (43) android (5) Anglia (1) angrybirds (3) Angry Birds (1) Anonymous (1) AOL (1) API (1) App (1) app (17) apple (3) Apple (30) apple tv (2) appstore (1) App Store (1) arany (1) arm (1) ARM (1) ASUS (2) Atari (2) atomkatasztrófa (1) autó (1) Avengers (1) baba (1) babakocsi (1) baby (1) baki (1) baktérium (1) bankkártya (1) Barabási Albert-László (1) Battlestar Galactica (1) bejelentés (2) betörő (1) bezár (1) bikini (1) billentyűzet (1) Bing (2) bitcast (47) biztonság (3) Blackberry (1) BlackBerry (1) blizarrd (1) Bluetooth (1) böngésző (1) bőr (1) Borat (1) börtön (1) box.net (1) bryce (1) Budapest (2) Call of duty (1) camera (3) capcha (1) CD (1) cenzúra (4) CES (1) chrome (1) cippo (1) cloud (2) Commodore (1) Convertibles (1) Core (1) crossplatform (1) csalás (1) csőd (1) Curiosity (1) Darpa (1) DataTraveler (1) daz (1) daz studio (1) Desire 500 (1) Desire C (1) Device Manager (1) diablo (1) diákigazolvány (1) diktálás (1) DNS (2) Doctor Who (1) domain (1) DOS (1) DreamWorks (1) Drone (2) Dropbox (4) DuoS (1) e-kormányzat (1) e-vizum (1) elektromos (1) elmélet (1) embedded (1) Enterprise (1) érintőképernyő (1) Észak-Korea (1) Észak Korea (1) EU (1) eureka (1) Európai Unio (1) exoskeleton (1) EyeTap (1) facebook (1) Facebook (13) fail (1) FBI (2) Feedly (1) fegyver (3) Fehér ház (1) fejlesztő (1) felbontás (1) felhő (1) fénykép (1) Fesztivál (1) Fiat (1) Firefox (1) Flickr (2) flipboard (1) földrengés (1) folyadékhűtés (1) fotó (3) foursquare (2) Foursquare (2) frissítés (1) Fukoshima (1) G2 (1) Galaxy (5) Galaxy Tab (1) game (1) gamer (1) gamers (1) games (1) Game of Thrones (1) Gear (1) geek (1) geekanya (1) geek chic (2) geogebra (1) Gépek lázadása (1) Glass (1) gmail (1) GoMiso (1) Google (45) google (4) Google+ (1) Google Books (1) Google Calendar (1) Google Drive (3) Google Fiber (1) Google Glass (2) Google Glasses (2) Google Maps (3) Google naptár (1) Google Play (1) Google Reader (18) google tv (2) görkorcsolya (1) görkori (1) GPS (3) gyerek (2) gyógyászat (1) gyorshír (1) hack (2) hajózás (1) Háj Fájv (1) HAL (1) halo (1) hálózat (1) hexagon (1) hiba (2) hitachi (1) hoax (1) hologram (1) Home (1) Horvátország (2) hotspot (1) HP (1) HTC (5) HTML5 (1) hurrikán (1) HyperX (1) ICS (1) IFTTT (1) iGO (1) IM (1) ingyen (7) ingyenes (1) injekciós tű (1) instagram (3) Instagram (6) Intel (2) intel (1) Intel NUC (1) interjú (1) internet (3) IO (2) ios (1) iOS (12) ipad (3) iPad (3) iphone (2) iPhone (4) iPod (1) Irán (1) írás (1) Iron Man (1) iskola (3) ISP (1) ISS (1) itunes (1) iTunes (1) ivókút (1) Jancsa János (1) Japán (1) japán (1) játék (10) játékosok (1) Java (2) jelszó (2) Joss Whedon (1) jurassic park (1) kamera (1) karácsony (2) káromkodás (1) katasztrófa (1) kategória (1) kávé (1) Kazahsztán (1) kép (1) képek (1) kézírás (1) kiállítás (1) Kickstart (1) Kickstarter (2) Kindle (2) kindle (1) Kingston (2) KitKat (1) Kit Kat (1) Kodak (1) közlekedés (1) közösségi média (1) kupon (1) kütyü (2) LAN-party (1) launcher (1) leap (1) Lego (1) Lenovo (1) Leonard Nimoy (1) LG (4) lg (1) Linus Torvalds (2) Linux (3) lippile (1) LittleBits (1) little printer (1) live (1) Locato (2) London 2012 (1) lopás (1) Louis Vuitton (1) Lovelace (1) Lumia (5) Madakaszkár (1) Magánszám (1) Magyarország (2) Maps (1) Mars (1) MasterCard (1) McAfee (1) McDonalds (1) Medal of Honor (1) Meebo (1) menü (1) mérnök (1) mib (1) microsoft (2) Microsoft (14) Miso (1) mmorpg (1) mobil (5) mobilinternet (3) mobiltárca (1) Mocrosoft (1) monitor (1) Motorola (1) mp3 (1) mp3 lejátszó (1) munka (3) MySpace (1) nanotechnológia (1) napszemüveg (1) NAS (1) nasa (1) NASA (3) National Geographics (1) Navy Seals (1) Németh Kriszta (1) netbook (1) Neus (1) New York (2) Nexus (7) Nexus 4 (1) Nexus 5 (2) Nexus 8 (1) NFC (3) Nokia (8) nook (1) notebook (2) Note 3 (1) NSA (1) Nvidia (2) nyár (1) nyaralás (4) NYPD (1) Office (1) Office 365 (1) okostelefon (3) oktatás (1) Olimpia (1) One (3) One S (1) One V (1) opensource (1) Open Hardware (1) Oracle (2) Oroszország (1) orvos (2) Oyster (1) PadFone (1) panasonic (1) Panasonic (1) paranoid (1) PC (1) person of interest (1) Phone (1) pishing (1) Pixel (1) podcast (8) Pollner (1) pornó (1) Portal (1) portal (1) posterous (1) POV (1) Prince of Persia (1) PRISM (1) programozó (1) protézis (1) QR (1) quadcopter (1) QuickOffice (1) R2D2 (1) RapidShare (1) Raspberry Pi (1) ray (1) RED (1) reklám (3) rémhír (1) rendőrség (1) retina (5) retro (2) RFID (2) rizsfőző (1) roaming (2) robot (3) RSS (1) rss (17) rss olvasó (17) S3 (1) S4 (1) sajtóbejelentés (3) sajtóközlemény (5) samsung (1) Samsung (14) San Francisco (1) scanner (1) SD kártya (1) sennheiser (1) Sensordrone (1) Series 9 (1) sim (1) Siri (1) siri (1) SketchUp (1) Skype (2) smartphone (2) smartwatch (1) Smithonian (1) social media (2) software (1) sony (1) Sony (4) Sony Ericsson (1) SSD (1) startup (1) starwars (1) Star Trek (7) Star Wars (1) Steam (2) steam (1) STEM (1) Steve Jobs (1) Steve Mann (1) Steve Wozniak (1) StreetView (2) Streisand (1) Surface (7) szabadalom (3) szex (1) Sziget (1) szolgáltató (1) szomszéd (1) T-Mobile (3) t-shirt (1) Tablet (1) tablet (8) támadás (1) tanulás (1) tárhely (1) tarifa (1) TBBT (1) TED (1) tegra3 (1) Tegra3 (1) TELE2 (1) telefon (7) Telekom (1) Telenor (2) térkép (3) Tesla (1) teszt (7) tipp (3) Titanic (1) töltő (1) top (1) Törökország (1) Toshiba (1) Transformer (1) Translate (1) Trimble (1) tudomány (2) twitter (5) Twitter (10) tycoon (1) új (1) Ukky (1) ultrabook (2) űrkutatás (1) USB (3) USB3 (1) utazás (1) üvegszál (1) Valve (3) vásárlás (2) Vatikán (1) vélemény (1) verseny (1) vicc (2) videó (2) vietnam (1) Viper (1) vírusírtó (1) víz (2) Vodafone (2) VW (1) Wallet (1) webcam (1) WhatsApp (1) Wi-Drive (1) wifi (2) William Shatner (1) Wil Wheaton (1) winamp (1) Windows (4) Windows 8 (2) windows phone (3) Windows Phone (1) WWDC (1) xbox (2) Yahoo (1) Youtube (3) zene (1) Zuckerberg (3)
süti beállítások módosítása