trimble-sketchup-580x218.pngA Google nem arról híres, hogy eladnának bármit is, épp az ellenkezője az igaz, lelkesen vásárolnak fel Startupokat. 2001 óta a cikk írásáig 109 céget, projektet vásároltak fel, 2006-ban például azt a @Last Software-t, aminek 3D modellezős programját ma SketchUp-ként ismerjük.

Azért is érthetetlen, hogy pont a SketchUP-ot adták el, mert bár nem cikkeztek róla naponta, az online közösség nagyban hozzájárult a Google Earth 3D-vé alakításához. Ráadásul épp itt állunk a 3D-s nyomtatók elterjedése előtt, még akkor is, ha a minőség messze van az ipari nyomtatók minőségétől, a SketchUp egy jó kis program lett volna otthoni próbálkozásokhoz. 

Persze lehet, hogy a háttérben a Google egy sokkal jobb 3D tervező eszközt vásárol éppen meg. Az is lehet, hogy már nincs szüksége SketchUp-ra, mert vagy StreetView lesz - vagy semmi. Hamarosan megtudjuk.

Az eladással, mint mindig, kérdésessé vált, hogy mi lesz a közösséggel, meddig lehet még ingyen letölteni a programot, mi lesz a leírások, how-to-k sorsa, amik remekül használhatóak hozzá nem értők részére is.

Reményre ad okot, hogy a fejlesztői csapat ugyanaz marad (ha az új tulaj ezen nem változtat), mint akik már 2006 előtt, tehát a @Last Software-nél is a SketchUp-on dolgoztak.

A vevő is reményekkel kecsegtető, mert bár nekem a Trimble név nem mond semmit, egy 33 éves cégről beszélünk, akik 141 országban vannak jelen GPS-szel és helypozícionálással kapcsolatos megoldásaikkal.

A Trimble honlapja szerint ráadásul a SketchUp 3D Warehouse-ához nem nyúlnak hozzá, hanem a jövőben a Google-lel közösen dolgoznak tovább a program fejlesztésén, hogy az igazodjon a Trimble kvázi standardként használt modelljeihez.

Ide hirdetést tehetnénk, de nem teszünk, mert jófejek vagyunk.

Új teret nyithat az oktatásban és a játékpiacon a LittleBits, amivel épp oly egyszerűen hozhatunk létre áramköröket, mint Legoval épületeket. Az előre elkészített elemeket csak sorba kell helyezni, mintha a való világban játszanánk TIM-et.

Bár a kezdő szett - természetesen a nagyobbik, amivel már több mindent lehet építeni - elég borsos áru, a történet szépsége, hogy a Creative Commons licencnek köszönhetően bárki elkészítheti a saját építőkockáit. A bárki nyilvánvalóan túlzás, hiszen kétlem, hogy otthon a sufni ülne bárki is neki legyártani az elemeket, de bármely játékgyártó, akinek van erre kapacitása belekezdhet és felturbózhatja a LittleBits elemekkel saját építőjátékait. 

Vagy éppen kiad egy iskolákban is használható oktató készletet.

 

via TED via Geeklány

 tara[1].jpg

Legyen szó csemeténkről, kedvencünkről, vagy bármilyen Instagram-os fotóról, a Stitchtagram segítségével párnává varázsolhatjuk kedvenc képeinket.

A weboldal segítségével saját magunk tervezhetjük meg álmaink párnáját, amit egy héten belül kézhez is kapunk. Mivel a szállítási költség 40$, érdemes egyszerre több motívumot is megrendelni és a családot, rokonságot vagy a baráti társaságot is meglepni remekbe sikerült képeinkkel.

via Stitchtagram

Szépen összefoglalt írást hülyeséget olvastam arról, hogy az új, BKV-bérlettel csatolt diákigazolvánnyal kapcsolatban. Számos technológiai tévedés mellett teljesen fölöslegesen próbálnak hangulatot kelteni.

Mi az RFID?

Az RFID (Radio Frequency IDentification) automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia, melynek lényege adatok tárolása és továbbítása RFID címkék és eszközök segítségével. Az RFID címke egy apró tárgy, amely rögzíthető, vagy beépíthető az azonosítani kívánt objektumba. Az objektum lehet tárgy, például egy árucikk, vagy alkatrész, illetve élőlény, így akár ember is.

Wikipédia

Végletekig leegyszerűsítve úgy működik, hogy van egy azonosító chipem meg van egy olvasóm, az olvasó által sugárzott rádiófrekvencia hatására a chip válaszjelet küld vissza. Vannak félpasszív és aktív változatok is, ezek tartalmaznak elemet, az aktív változat akár 10 méteres hatótávolsággal is rendelkezhet.

Ezek tehát azok a kártyák, amikor a munkatárs a fenekét vagy a mellét dörzsölgeti az ajtó melletti csengőhöz, aminek hatására az ajtó csak nem akar kinyílni, ezért az ebédjét a földre pakolva a tárcájából előhalássza a kártyácskát, odadugja a csengettyűhöz, majd rájön, hogy a beléptető rendszer a másik oldalon van ...

A fenti cikkben tehát ezekkel a kártyákkal akarják szerencsétlen diákokat, majd tanárokat, majd persze az egész országot csúf politikai erők követni. 

Persze a diák innentől nem mondhatja, hogy "már 10 perce itt vagyok, csak bennragadtam a klotyóban", ha látszik,hogy kerek 30 másodperce lépte át az iskola kapuját, és nyilvánvalóan össze tudják a hatóságok (TEK) szedni, hogy mely járművekkel merrefelé közlekedett az adott nebuló. S jajj neki, ha iskolanap nem a dokihoz megy vele.

Másfelől teljesen fölösleges pont ettől üldözési mániát kapnunk. Ott vannak a térfigyelő kamerák, amik annyira még nincsenek kiépítve nálunk, mint az Egyesült Államokban (Person of Interest jó sorozat, de ettől még irreális), de még inkább követhetőek vagyunk a mobiljainkkal és persze a bankkártyákkal, ha használjuk őket. 

Ha pedig végre a MÁV-BKV átállna az Oyster card jellegű megoldásra, akkor is parázhatnánk, legalábbis ami a tömegközlekedést jelenti.

Megijedni nem kell, de ha valaki fél, akkor is van megoldás.

El kell dobni az okostelefont, ami amúgy is küldi Google-nak, Apple-nek a GPS koordinátákat*, de a buta telefont is, mert a telefoncellákkal közelítőleg az is követhető a.

El kell dobni a bankkártyát, de legalábbis elásni jó mélyre, hogy se Interneten, se boltban ne vásároljunk vele és készpénzt se vegyünk vele fel.

Tömegközlekedés helyett pedig tessék átszállni bringára. Egészséges is és még környezetbarát is, ha pedig a pirosokon is áthajt a delikvens, akkor követhetetlen is.

Ha pedig ez sem elég, akkor tessék elvonulni a teljesen önellátó tanyára, ahol szélturbina/napelem adja az áramot, kerekeskútból jön a víz és fakemencével lehet fűteni. De vigyázat, a környékbeli öregasszonyok információs rendszere még itt is jobban informált lesz életünk legapróbb eseményeiről, mint bármely Orwell-i gondolatrendőrség!

*persze nem küldi, de ez is jól illik az összeesküvés elméletbe.

Nem késő este és nem vasárnap. Nem voltak ugyanis eget rengető hírek. 

Google Drive

Valami van a Google háza táján, már lehet regisztrálni és van, akinek már éles a hozzáférése. Ugyanaz, mint a Dropbox, csak pepitában (ha a linkre kattintva regisztrálsz, Te is és én is 250Mb extra tárhelyet kapunk). 5G-ről indulsz és nem kell új júzernév, hanem a meglévő Google-es accounttal érheted el. Az meg van mindenkinek, igaz?

via Google

Nokia 808 PureView

A 41 megapixeles Nokia telefonnal csináltak egy reklám videót a 41 megapixeles Nokia telefonról.

via YouTube

Aviva Investors kirúgta az összes alkalmazottját

A HR-esek egy távozó munkatársnak szánt emailt a cég összes alkalmazottjának elküldte. A kezdeti sokk után nem csak a kollégák jöttek rá arra, hogy itt kolosszális méretű hiba esett, de a HR is észbe kapott és gyorsan reagált.

via IB Times

Folytatódik az antitrust per a Google és az Apple ellen

Meg négy másik cég ellen, akik szóról szóra azonos kétoldalú megállapodást kötöttek arról, hogy nem nyúlják le egymás alkalmazottjait.

via Reuters

Nyilvános az Enigma kódtörő

70 év után nyilvánosságra hozták Touring kódját.

original[5].jpg

via BBC

Irán feltörte az USA kémrobotgépét

Az irániak kiadtak egy részt a kémrobotból visszafejtett adatokból, mert senki se hitt nekik. A cikkben szereplő, nyilvánosságra hozott rész a szervizeléssel kapcsolatos tárolt adatnak tűnik és nem pedig a repülésirányítással kapcsolatos kódrészletnek, persze ettől még lehet, hogy a többi drone-ra veszélyes hozzáférésre tettek szert.

via FlightGlobal

ikea_mini[1].jpg

Az IKEA érdekes játékszerrel lepte meg az újságírókat egy sajtórendezvényen. A hullámpapírból hajtogatott "kompakt" digitális gép két ceruzaelemmel működik, háttértárolóján 40 darab képet lehet elhelyezni. A papírból kivágott keresője nem tökéletes és a hátoldalon se található képernyő, ahol a képet utólag megtekinthetjük.

Esküvők, bulik ideális kísérője lehet, hiszen senkit se fog érdekelni, ha a pár száz forintos papírkamera elázik, leesik. Reméljük az ára majd valóban ebben a kategóriában fog mozogni.

via fototv

rólunk

Mindenről írunk, amiben áram folyik.
Vagy nem.

Ötleted, véleményed van? Küldj nekünk emailben bármit! (Max. kidobjuk.)

bitbloghu@gmail.com

Jelen vagyunk Twitteren és Facebookon is. Ha kisebb hírekről, érdekességekről is szeretnél hallani, kövess minket ott is!

aktív bejegyzések

címkék

1020 (1) 18+ (1) 2012 (1) 3D (12) 3d (2) 4 (1) 610 (1) 820 (1) 920 (1) Ace (1) Ace 2 (1) Ace 3 (1) Ada (1) adakozás (1) adatforgalom (1) adathalász (1) adatvédelem (1) adwords (1) agyhullám (1) ajándék (1) akció (3) album (1) alkohol (1) állás (2) Amazon (3) Android (43) android (5) Anglia (1) angrybirds (3) Angry Birds (1) Anonymous (1) AOL (1) API (1) app (17) App (1) apple (3) Apple (30) apple tv (2) appstore (1) App Store (1) arany (1) ARM (1) arm (1) ASUS (2) Atari (2) atomkatasztrófa (1) autó (1) Avengers (1) baba (1) babakocsi (1) baby (1) baki (1) baktérium (1) bankkártya (1) Barabási Albert-László (1) Battlestar Galactica (1) bejelentés (2) betörő (1) bezár (1) bikini (1) billentyűzet (1) Bing (2) bitcast (47) biztonság (3) BlackBerry (1) Blackberry (1) blizarrd (1) Bluetooth (1) böngésző (1) bőr (1) Borat (1) börtön (1) box.net (1) bryce (1) Budapest (2) Call of duty (1) camera (3) capcha (1) CD (1) cenzúra (4) CES (1) chrome (1) cippo (1) cloud (2) Commodore (1) Convertibles (1) Core (1) crossplatform (1) csalás (1) csőd (1) Curiosity (1) Darpa (1) DataTraveler (1) daz (1) daz studio (1) Desire 500 (1) Desire C (1) Device Manager (1) diablo (1) diákigazolvány (1) diktálás (1) DNS (2) Doctor Who (1) domain (1) DOS (1) DreamWorks (1) Drone (2) Dropbox (4) DuoS (1) e-kormányzat (1) e-vizum (1) elektromos (1) elmélet (1) embedded (1) Enterprise (1) érintőképernyő (1) Észak-Korea (1) Észak Korea (1) EU (1) eureka (1) Európai Unio (1) exoskeleton (1) EyeTap (1) Facebook (13) facebook (1) fail (1) FBI (2) Feedly (1) fegyver (3) Fehér ház (1) fejlesztő (1) felbontás (1) felhő (1) fénykép (1) Fesztivál (1) Fiat (1) Firefox (1) Flickr (2) flipboard (1) földrengés (1) folyadékhűtés (1) fotó (3) foursquare (2) Foursquare (2) frissítés (1) Fukoshima (1) G2 (1) Galaxy (5) Galaxy Tab (1) game (1) gamer (1) gamers (1) games (1) Game of Thrones (1) Gear (1) geek (1) geekanya (1) geek chic (2) geogebra (1) Gépek lázadása (1) Glass (1) gmail (1) GoMiso (1) Google (45) google (4) Google+ (1) Google Books (1) Google Calendar (1) Google Drive (3) Google Fiber (1) Google Glass (2) Google Glasses (2) Google Maps (3) Google naptár (1) Google Play (1) Google Reader (18) google tv (2) görkorcsolya (1) görkori (1) GPS (3) gyerek (2) gyógyászat (1) gyorshír (1) hack (2) hajózás (1) Háj Fájv (1) HAL (1) halo (1) hálózat (1) hexagon (1) hiba (2) hitachi (1) hoax (1) hologram (1) Home (1) Horvátország (2) hotspot (1) HP (1) HTC (5) HTML5 (1) hurrikán (1) HyperX (1) ICS (1) IFTTT (1) iGO (1) IM (1) ingyen (7) ingyenes (1) injekciós tű (1) instagram (3) Instagram (6) intel (1) Intel (2) Intel NUC (1) interjú (1) internet (3) IO (2) ios (1) iOS (12) ipad (3) iPad (3) iPhone (4) iphone (2) iPod (1) Irán (1) írás (1) Iron Man (1) iskola (3) ISP (1) ISS (1) itunes (1) iTunes (1) ivókút (1) Jancsa János (1) japán (1) Japán (1) játék (10) játékosok (1) Java (2) jelszó (2) Joss Whedon (1) jurassic park (1) kamera (1) karácsony (2) káromkodás (1) katasztrófa (1) kategória (1) kávé (1) Kazahsztán (1) kép (1) képek (1) kézírás (1) kiállítás (1) Kickstart (1) Kickstarter (2) kindle (1) Kindle (2) Kingston (2) KitKat (1) Kit Kat (1) Kodak (1) közlekedés (1) közösségi média (1) kupon (1) kütyü (2) LAN-party (1) launcher (1) leap (1) Lego (1) Lenovo (1) Leonard Nimoy (1) lg (1) LG (4) Linus Torvalds (2) Linux (3) lippile (1) LittleBits (1) little printer (1) live (1) Locato (2) London 2012 (1) lopás (1) Louis Vuitton (1) Lovelace (1) Lumia (5) Madakaszkár (1) Magánszám (1) Magyarország (2) Maps (1) Mars (1) MasterCard (1) McAfee (1) McDonalds (1) Medal of Honor (1) Meebo (1) menü (1) mérnök (1) mib (1) Microsoft (14) microsoft (2) Miso (1) mmorpg (1) mobil (5) mobilinternet (3) mobiltárca (1) Mocrosoft (1) monitor (1) Motorola (1) mp3 (1) mp3 lejátszó (1) munka (3) MySpace (1) nanotechnológia (1) napszemüveg (1) NAS (1) nasa (1) NASA (3) National Geographics (1) Navy Seals (1) Németh Kriszta (1) netbook (1) Neus (1) New York (2) Nexus (7) Nexus 4 (1) Nexus 5 (2) Nexus 8 (1) NFC (3) Nokia (8) nook (1) notebook (2) Note 3 (1) NSA (1) Nvidia (2) nyár (1) nyaralás (4) NYPD (1) Office (1) Office 365 (1) okostelefon (3) oktatás (1) Olimpia (1) One (3) One S (1) One V (1) opensource (1) Open Hardware (1) Oracle (2) Oroszország (1) orvos (2) Oyster (1) PadFone (1) Panasonic (1) panasonic (1) paranoid (1) PC (1) person of interest (1) Phone (1) pishing (1) Pixel (1) podcast (8) Pollner (1) pornó (1) portal (1) Portal (1) posterous (1) POV (1) Prince of Persia (1) PRISM (1) programozó (1) protézis (1) QR (1) quadcopter (1) QuickOffice (1) R2D2 (1) RapidShare (1) Raspberry Pi (1) ray (1) RED (1) reklám (3) rémhír (1) rendőrség (1) retina (5) retro (2) RFID (2) rizsfőző (1) roaming (2) robot (3) RSS (1) rss (17) rss olvasó (17) S3 (1) S4 (1) sajtóbejelentés (3) sajtóközlemény (5) samsung (1) Samsung (14) San Francisco (1) scanner (1) SD kártya (1) sennheiser (1) Sensordrone (1) Series 9 (1) sim (1) siri (1) Siri (1) SketchUp (1) Skype (2) smartphone (2) smartwatch (1) Smithonian (1) social media (2) software (1) Sony (4) sony (1) Sony Ericsson (1) SSD (1) startup (1) starwars (1) Star Trek (7) Star Wars (1) steam (1) Steam (2) STEM (1) Steve Jobs (1) Steve Mann (1) Steve Wozniak (1) StreetView (2) Streisand (1) Surface (7) szabadalom (3) szex (1) Sziget (1) szolgáltató (1) szomszéd (1) T-Mobile (3) t-shirt (1) Tablet (1) tablet (8) támadás (1) tanulás (1) tárhely (1) tarifa (1) TBBT (1) TED (1) Tegra3 (1) tegra3 (1) TELE2 (1) telefon (7) Telekom (1) Telenor (2) térkép (3) Tesla (1) teszt (7) tipp (3) Titanic (1) töltő (1) top (1) Törökország (1) Toshiba (1) Transformer (1) Translate (1) Trimble (1) tudomány (2) Twitter (10) twitter (5) tycoon (1) új (1) Ukky (1) ultrabook (2) űrkutatás (1) USB (3) USB3 (1) utazás (1) üvegszál (1) Valve (3) vásárlás (2) Vatikán (1) vélemény (1) verseny (1) vicc (2) videó (2) vietnam (1) Viper (1) vírusírtó (1) víz (2) Vodafone (2) VW (1) Wallet (1) webcam (1) WhatsApp (1) Wi-Drive (1) wifi (2) William Shatner (1) Wil Wheaton (1) winamp (1) Windows (4) Windows 8 (2) Windows Phone (1) windows phone (3) WWDC (1) xbox (2) Yahoo (1) Youtube (3) zene (1) Zuckerberg (3)
süti beállítások módosítása