Ugyan a Google Glasses-tól hangos ma a világ, a technológia már sokkal régebben is létezett.

Dr. Steve Mann látáshibájának kiküzdésére fejlesztette ki hordható digitális szemét. Számos olyan projektben vett részt, amelynek célja, hogy vakokat és gyengén látókat segítsenek a Star Trek-es Visor-szerű szemüvegével. Publikációk tucatja nevezik őt a hordható számítógép atyjának. Ő az, aki már akkor Google Glasses-t hordott, amikor még a Google se létezett.

Mann_EyeTap_digital_eye_glass_google_glass[1].jpg

No persze ettől még nem lesz olyan híres, mint Steve Jobs volt, vagy Sergey Brin, s kétlem, hogy utóbbit felismerné az átlagember, ha egy párizsi McDonalds-ba betévedne.

Steve Mann azonban nem hobbiból, reklámból vagy feltűnési viszketegségből hordja szemüvegét, neki szüksége van, hogy látását ezzel is javítsa. Mindezt - ha a szükség úgy hozza - akár orvosi papírokkal is tudja igazolni.

Ettől függetlenül elgondolkoztató és mélységesen elítélendő, amit egy párizsi McDonalds alkalmazott tett. Hogy titkos árlistájukat féltették-e, vagy attól tartottak, hogy ez a furcsa kanadai egy rablás előkészítésében vesz részt, nem derül ki az írásból.

Akár mit is gondolhatott a McDonalds alkalmazott, ha valami bajuk van egy vendéggel, akkor sem támadhatják meg. Ha orvosi papírt mutat fel, nem téphetik el. Felszólíthatják a távozásra, rendőrt hívhatnak, de amit Mann a blogjában leír, az kritikán aluli.

Nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy a párizsiakat vagy a McDonaldsban dolgozókat tartom arrogánsnak és butának. Azt a konkrét dolgozót - igen! Ez a támadás egy sokkal nagyobb problémára hívja fel a figyelmet.

Mi történt?

Párizsi múzeumlátogatás után (ahol egyszer sem kérdeztek rá, hogy mi az a fura szemüveg Mann orrán) a McDonalds-ban először egy manager akarta levetetni vele a szemüvegét, aki az orvosi igazolás hatására megváltoztatta véleményét, majd később két másik McDonalds dolgozó erőszakkal akarta levenni a szemüveget valamint széttépte az orvosi igazolást. A szemüveg valamilyen módon Mann fejéhez van rögzítve, ezért "csak úgy" nem lehet levenni, mint egy napszemüveget. A dulakodás közben Mann készüléke megsérült.

Részletes leírás (angol nyelven) a bejegyzés alján lévő linken olvasható, képekkel is illusztrálva.

Az újdonságokat mindig kritikusan fogadta a tömeg. Legyen szó arról, hogy nők is viselhetnek nadrágot, a miniszoknyáról, a walkman-ről vagy a bluetooth headsetről, mindegyik esetben voltak kisebb-nagyobb értetlenségek a köz részéről, bár az utóbbi esetben ilyen jellegű atrocitás technológiai újdonság kapcsán nem került elő.

A Google Glasses vagy bármely más, láthatóan viselt technológia, a közeljövőben komoly problémákat fog felvetni. Ahogy Mann blogjában is látható, az eszköz képes felvételt is készíteni, ami a bizonyítási eljárásban jó, ám számos helyen valóban tilos, hol gazdasági, hol biztonsági okokból. 

Eddig nem hallottunk arról, hogy problémát okozott volna, ha egy Eye Tap-ot viselő személy bankban, vagy állami hivatalban az ügyeit intézi.

De mi fog akkor történni, ha ugyanez a személy egy "szigorúan titkos objektumba" akar bemenni, mint például az amerikai nagykövetség? 

13848859_fdf91b06a66b78a5c30333f751b4a51a_m[1].jpg

Mi történik, ha "eyes only", szigorúan bizalmas iratokba akar betekintést nyerni? Ha moziba megy, ahol már azért is ugrik a biztonsági őr, ha a reklám alatt előveszed a telefonod? Bemehetsz-e egy múzeumba a Google Glasses-zal, vagy egyből azt fogják feltételezni, hogy ki akarod rabolni őket?

Megváltoznak-e a biztonsági előírások majd azért, mert Visor-okat és Google Glasses-eket fognak hordani? Mi lesz a magánszféra védelmével, amikor mindenki egy pillantásával felvételt csinálhat rólad? Probléma lesz-e ez egyáltalán, vagy mindenki a nyilvánosság előtt fog élni?

via EyeTap

Ide hirdetést tehetnénk, de nem teszünk, mert jófejek vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bit.blog.hu/api/trackback/id/tr604663647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CyberPunK 2012.07.18. 13:52:06

A mikrokamerák világában ez egy eléggé hülye felvetés. Akármiről tudsz felvételt készíteni, ha akarsz? Igen. Attól még pofánvernek, mert csak? Igen.

Aki a privát szféráját félti, az menjen tanyára. Aki nem akarja egy ilyen kütyüvel pofánveretni magát, az tetessen sötétített lencsét elé.

Varsányi Martina 2012.07.18. 14:05:37

Nem úgy néz ki, mintha egy sötétített üveggel el lehetne takarni ... legalábbis ugyanígy feltűnő lenne, hogy miért áll el 2 centire az arcodtól a lencse :)

Sanda gyanu 2012.07.18. 14:09:27

Ööö, most lehet, hogy én vagyok a hülye, vagy a vak, de én a cikkben nem találtam meg leírva, hogy pontosan mi is történt abban a párizsi mekdönciben! Csak ilyen célozgatások vannak, meg egy link, de komolyan, ez most milyen írás így?

Varsányi Martina 2012.07.18. 14:13:33

@Sanda gyanu: a linken ott az incidens részletes leírása, az írás viszont nem fordítási célzattal készült.

Páneurópai Harci Kos 2012.07.18. 14:16:12

"Ha moziba megy, ahol már azért is ugrik a biztonsági őr, ha a reklám alatt előveszed a telefonod?"
A bp i mozikban javarészt tojnak erre magasról, pedig gyűlöletes, hogy belemerülsz a filmbe erre a szomszéd előveszi a telefont és piszkálgatja -belevilágítva a szemedbe ezzel.
Igen az aréna vip termében, abban a kevés látogatósban is rendre előszedi valami farok.

A cikkhez, az ilyen vizor jellegű dolgokkal kapcsolatban, addig jogos a használata, amíg nem tartalmaz képrögzítést.
Mikor a képrögzítést elköveti, onnantól, bizonytalan e képekről - amiket rögíztett...

Sanda gyanu 2012.07.18. 14:16:21

@Varsányi Martina: Izééé... Akkor milyen célzattal is?

Én bohó, balga lélek úgy emlékszem harmadikos általános iskolás koromban a fogalmazás nevű tantárgyra, hogy a cím röviden velősen közöl valami tényt, majd utána dagályosan kifejtjük a részletekkel együtt a mondanivalót. Erre itt van egy harmincsoros esszé, képekkel, meg minden, de egy rohadt érdemi tényt nem fejt ki abból, amit a címben feldob.

Páneurópai Harci Kos 2012.07.18. 14:17:47

Ebben a cikkben nincs benne a "támadás" feltételezték, hogy mindenki felnőtt már és tudja a google-t használni.
(fotók is vannak:)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2012.07.18. 14:18:49

A franciák eleve nem szeretik a külföldit. Főleg, ha ők maguk is csak bevándorlók. Valaki úgy tanította nekik, hogy ez a beilleszkedés része...

Páneurópai Harci Kos 2012.07.18. 14:19:36

@Sanda gyanu: A balga léleknek nehezére esik beírni a google -be a muki nevét?:)

Sanda gyanu 2012.07.18. 14:23:47

@Páneurópai Harci Kos: Nem, nem az esik nehezemre. Inkább annak az eldöntése, hogy minek nevezzek egy magyar nyelvű blogon olyan postot, ami egy angol nyelvű lapra mutató linken kívül semmit nem tartalmaz? Ennyi erővel az esti TV Hiradó is lehetne annyi, hogy "Jó estét kedves nézőink, menjenek fel az MTI honlapjára, olvassák el ott a mai híreket, további jó tévézést!"

:-)

Borenbukk 2012.07.18. 14:24:47

@Páneurópai Harci Kos: Akkor mi a francnak az egesz blog, sot altalaban a hirportalok, nyomtatott sajto, tv? Mindenki tudja hasznalni a Google-t.

Páneurópai Harci Kos 2012.07.18. 14:26:46

A blog kikerült az indexre:)
egyébként szerintem is elfért volna itt a leírás/támadás képei:)

Bélabáttya (törölt) 2012.07.18. 14:27:37

@Páneurópai Harci Kos: Akkor tán írjon csak valami olyasmit a „T. Szerző”, hogy a mai dolgozatának témája fellelhető guglin, példul a „jó napom van” rovatban. Ha kicsit igényesebb, akkor elég, ha berakja a gugli linkjét.
Oszt a többit bízza az olvasóra.
De talán címlapra nem kéne tenni, alkalmazni (ha netán újságíróként ténykedik) meg végképp nem.

Páneurópai Harci Kos 2012.07.18. 14:27:57

@Borenbukk: Ne keverd a blogot a hírportállal.

Szűcslaci 2012.07.18. 14:28:07

Látásprobléma korrigálásához felesleges képrögzítős eszközt viselni. Ha mégis ezt teszi, néhol jogosan inzultálják. Senkinek sem lehelték be a szemüvegét, vagy tördelték el a fehér botját sem a McDonald's-ban, sem egyéb helyeken.

Páneurópai Harci Kos 2012.07.18. 14:30:46

@Bélabáttya: De miért kellene hivatalosan feltüntetni egyébként?
pici bosszankodás, jé nincs itt, google előkap beránt -minden ott van.
A blog műfaja az nem hírportál.
Az indek címoldalon amúgy jogos az elvárás, de a blog műfajában nem.

Borenbukk 2012.07.18. 14:32:55

@Páneurópai Harci Kos: Nem keverem, de pl. az Index hireit is ossze lehetne tallozni a Google-rol. Akkor miben mas? De szerintem alapveto, ha az ember beszel valamirol, legalabb par szoban foglalja ossze, mi is az. Ezek igy csak egymasra dobalt mondatok, egy egyebkent erdekes temaban.

Borenbukk 2012.07.18. 14:35:55

@Szűcslaci: 1. Nem azert b...tattak, mert rogziti a kepet, az ugyanis kivulrol nem latszik.
2. A srac szerint ironikus modon magukat rogzitettek, mert tonkretettek a miniszamitogepet, ami a kepfeldolgozast vegzi, igy annak a cache-eben megmaradtak az elozo kepek. Amugy ezeket az ujabb kepek mindig felulirjak.

Reggie 2012.07.18. 14:40:38

@Borenbukk: Segitek: az index nem blog.

Bélabáttya (törölt) 2012.07.18. 14:43:33

@Páneurópai Harci Kos: Mert az Index oldalát olvasgatjuk, és nem a Google hírportálját.
Az „interaktivitásunk” olvasóként, nagyjából had merüljön már ki kommentek írásában. Elvileg semmi akadálya nem lenne egy olyan on-line médium kialakításának, ahol az olvasó szép okosan megkeresi az őt érdeklő híranyagot az interneten, majd erről elcseveg magában, de tudtommal az Index még nem ilyen. Ugyan törekszik rá, de erről azért nem ártana említést tenni valahol a főoldalon, pl. egy link a google.com-ra nagyjából elég is lenne.

Varsányi Martina 2012.07.18. 14:46:03

@Sanda gyanu: A cím egy tényt közöl, amire én a gondolataimat vázoltam fel. De kérésedre és további félreértések elkerülése érdekében összefoglaltam az esetet pár szóban.

Varsányi Martina 2012.07.18. 14:49:47

@Bélabáttya: A bitBlog írói nem tagjai az index szerkesztőségének.

Borenbukk 2012.07.18. 14:51:33

@Reggie: Az Index nem blog, te meg keptelen vagy ket bovitett mondattal megbirkozni. Minden rendben, a vilag mukodik.

SemBoga 2012.07.18. 14:56:36

hát ez tényleg egy szedett vedett írás kicsit így

vagy több infót, vagy minek az egész?

Sanda gyanu 2012.07.18. 14:57:58

@Varsányi Martina: Fél-istennő vagy! Így már a hozzám hasonló csekélyértelmű medvebocsok számára is egyértelmű lett a cikk.

Borenbukk 2012.07.18. 15:04:00

@Varsányi Martina: Az tulzas, hogy osszefoglaltad, inkabb csak utaltal ra. De ha mar csak igy utalsz ra, akkor legalabb oda tehetted volna be a linket, hogy leegyszerusitsd az olvaso dolgat. Most nem arrol van szo, hogy igy lehetetlen kibogaraszni a tortenetet, mert a cimboram ot eves kislanyanak sztorijait is ossze tudom rakni a csapongo eloadas ellenere, viszont nem tekintenem ot etalonnak. :)

Borenbukk 2012.07.18. 15:04:46

@Borenbukk: Sorry, az elobb meg nem jelent meg nalam a keretes!

Bélabáttya (törölt) 2012.07.18. 15:06:45

@Varsányi Martina: Pedig úgy tűnik - időnként -, beleférnének.
Akkor tulképp ez poszt most egyfajta linkajánló? Annak elég fura... Szerencsésebb lett volna fordítva (igazán persze nem, szerencsésebb lett volna meg sem írni), ugyanis olvasgat az ember pár összevissza ugráló fél, vagy akár teljes mondatot is egy akármilyen eseményről, ami vagy kapcsolódik valami elvi lehetőséghez, esetleg felmerülő lehetőséghez, vagy nem, de a végén ki-ki megfejtheti magának a tartalmat, ha akarja vagy tudja.
Ha már így (persze nem), akkor talán az elejére lehetett volna is lehetett volna tenni a linket, pár szóval kivesézni a tartalmát, majd utána taglalni a saját véleményt.
Tény persze, hogy így még ennyien sem olvasták volna végig...

Bobby Newmark 2012.07.18. 15:24:23

Az utolsó két bekezdés vergődése, az most mi?

Tökjogosan zavarnak ki olyan helyekről, ahol ki van téve a kis áthúzott fényképezőgép piktogram. (Meg egyébként bárhonnan máshonnan is. Magánterület, azt enged rajta a tulaj, amit tetszik. Ha nem tetszik, el lehet menni a búspicsába)

Majd ezt a szemüveges kütyüt szépen LEVESZED a picsába, és nem hüppögsz rajta, hogy "demostmé'?".

Ha meg nem, akkor majd jól megvernek.
A faszit sajnálom, mert neki ez gyógyászati segédeszköz, de ha egy nyomi hipszter kezd el pattogni ezen, azt verjék csak meg. De rendesen.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.07.18. 15:56:02

A Meki amúgy is veszélyes üzem:

Frady Endre:
MEKI

A Mekibe’ eszek,
Ott nincsenek szeszek,
Csak a kóla, meg a
Zsírsav, az ómega.

Halott marha nem üt,
Úgyhogy ezt a menüt
Nyugodt szívvel eszem.
Hé, mért néz rám e szem?!

Jaj, a WC-s nénit
Harapdálom én itt!
Van ereje neki
S kiseprűz a Meki-

-bőőőőőőől!!!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/06/meki.html
:)

Reggie 2012.07.18. 16:03:35

@Borenbukk: Haha. Te nem fogod fel, hogy ez nem az a mufaj. Megyek is utok egy szoget a homlokomba, hogy olyan okos legyek mint te.

Bélabáttya (törölt) 2012.07.18. 16:21:49

Ha már Index, akkor így:
index.hu/tech/2012/07/18/kiborgot_vertek_egy_parizsi_gyorsetteremben/

És cikk végére lehet(ne) hozzáfűzni a mindenféle egyébesetleges aggódást, sirámot.

Gera 2012.07.18. 18:14:02

Nyomát se találom a neten annak, hogy bármiféle látáshibája lenne a fickónak. És az a benyomásom, hogy jelen állapotában ez a cucc nem sokkal több, mint egy képrögzítő eszköz. Amit találni róla a neten, az egy rakás bullshit arról, hogy mire _lehetne_ használni, de semmi több.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.07.18. 18:22:51

Nem szep dolog megverni egy vendeget.

Ettol fuggetlenul a sertett is lehetett volna egy kicsit rugalmasabb.
Ha latja, hogy problemaznak a keszuleke miatt miert nem ment ki az "etterembol"?

Varsányi Martina 2012.07.19. 07:54:44

@Bobby Newmark: A szemüveges kütyü végeredményben egy protézis. Nem olyan egyszerű levenni szerszámok nélkül. Welcome to Cyberpunk.

A Google Glasses-t nyilván egyszerűen leveszed.

Varsányi Martina 2012.07.19. 07:56:13

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Persze, kajálás közben odamegy két ürge, hogy "mitképzelszmicsinálszitt?" akkor Te szépen behuznád füled-farkad és a félig kibontott, megrágott kajával balra elhúzol?

Varsányi Martina 2012.07.19. 07:57:05

@Bélabáttya: Örülök, hogy eme bejegyzés ihletet adott az index szakavatott újságíróinak :)

Zarathu 2012.07.19. 10:49:15

Nem hordozható, hanem hordható "számítógép"!

A ruhát sem hordozod, hanem hordod. :)

(wear - carry)

"Publikációk tucatja nevezik őt a hordozható számítógép atyjának."

Az eredetiben:
"Recent news has described me as "the father of wearable computing" in the context of various commercially manufactured versions of similar eye glass"

Varsányi Martina 2012.07.19. 12:41:52

@Zarathu: köszi, pedig én se a notebookra gondoltam, mint hordozható gépre, amikor írtam :) javítom.

rólunk

Mindenről írunk, amiben áram folyik.
Vagy nem.

Ötleted, véleményed van? Küldj nekünk emailben bármit! (Max. kidobjuk.)

bitbloghu@gmail.com

Jelen vagyunk Twitteren és Facebookon is. Ha kisebb hírekről, érdekességekről is szeretnél hallani, kövess minket ott is!

aktív bejegyzések

címkék

1020 (1) 18+ (1) 2012 (1) 3D (12) 3d (2) 4 (1) 610 (1) 820 (1) 920 (1) Ace (1) Ace 2 (1) Ace 3 (1) Ada (1) adakozás (1) adatforgalom (1) adathalász (1) adatvédelem (1) adwords (1) agyhullám (1) ajándék (1) akció (3) album (1) alkohol (1) állás (2) Amazon (3) Android (43) android (5) Anglia (1) angrybirds (3) Angry Birds (1) Anonymous (1) AOL (1) API (1) app (17) App (1) apple (3) Apple (30) apple tv (2) appstore (1) App Store (1) arany (1) ARM (1) arm (1) ASUS (2) Atari (2) atomkatasztrófa (1) autó (1) Avengers (1) baba (1) babakocsi (1) baby (1) baki (1) baktérium (1) bankkártya (1) Barabási Albert-László (1) Battlestar Galactica (1) bejelentés (2) betörő (1) bezár (1) bikini (1) billentyűzet (1) Bing (2) bitcast (47) biztonság (3) BlackBerry (1) Blackberry (1) blizarrd (1) Bluetooth (1) böngésző (1) bőr (1) Borat (1) börtön (1) box.net (1) bryce (1) Budapest (2) Call of duty (1) camera (3) capcha (1) CD (1) cenzúra (4) CES (1) chrome (1) cippo (1) cloud (2) Commodore (1) Convertibles (1) Core (1) crossplatform (1) csalás (1) csőd (1) Curiosity (1) Darpa (1) DataTraveler (1) daz (1) daz studio (1) Desire 500 (1) Desire C (1) Device Manager (1) diablo (1) diákigazolvány (1) diktálás (1) DNS (2) Doctor Who (1) domain (1) DOS (1) DreamWorks (1) Drone (2) Dropbox (4) DuoS (1) e-kormányzat (1) e-vizum (1) elektromos (1) elmélet (1) embedded (1) Enterprise (1) érintőképernyő (1) Észak-Korea (1) Észak Korea (1) EU (1) eureka (1) Európai Unio (1) exoskeleton (1) EyeTap (1) Facebook (13) facebook (1) fail (1) FBI (2) Feedly (1) fegyver (3) Fehér ház (1) fejlesztő (1) felbontás (1) felhő (1) fénykép (1) Fesztivál (1) Fiat (1) Firefox (1) Flickr (2) flipboard (1) földrengés (1) folyadékhűtés (1) fotó (3) foursquare (2) Foursquare (2) frissítés (1) Fukoshima (1) G2 (1) Galaxy (5) Galaxy Tab (1) game (1) gamer (1) gamers (1) games (1) Game of Thrones (1) Gear (1) geek (1) geekanya (1) geek chic (2) geogebra (1) Gépek lázadása (1) Glass (1) gmail (1) GoMiso (1) Google (45) google (4) Google+ (1) Google Books (1) Google Calendar (1) Google Drive (3) Google Fiber (1) Google Glass (2) Google Glasses (2) Google Maps (3) Google naptár (1) Google Play (1) Google Reader (18) google tv (2) görkorcsolya (1) görkori (1) GPS (3) gyerek (2) gyógyászat (1) gyorshír (1) hack (2) hajózás (1) Háj Fájv (1) HAL (1) halo (1) hálózat (1) hexagon (1) hiba (2) hitachi (1) hoax (1) hologram (1) Home (1) Horvátország (2) hotspot (1) HP (1) HTC (5) HTML5 (1) hurrikán (1) HyperX (1) ICS (1) IFTTT (1) iGO (1) IM (1) ingyen (7) ingyenes (1) injekciós tű (1) instagram (3) Instagram (6) intel (1) Intel (2) Intel NUC (1) interjú (1) internet (3) IO (2) ios (1) iOS (12) ipad (3) iPad (3) iPhone (4) iphone (2) iPod (1) Irán (1) írás (1) Iron Man (1) iskola (3) ISP (1) ISS (1) itunes (1) iTunes (1) ivókút (1) Jancsa János (1) japán (1) Japán (1) játék (10) játékosok (1) Java (2) jelszó (2) Joss Whedon (1) jurassic park (1) kamera (1) karácsony (2) káromkodás (1) katasztrófa (1) kategória (1) kávé (1) Kazahsztán (1) kép (1) képek (1) kézírás (1) kiállítás (1) Kickstart (1) Kickstarter (2) kindle (1) Kindle (2) Kingston (2) KitKat (1) Kit Kat (1) Kodak (1) közlekedés (1) közösségi média (1) kupon (1) kütyü (2) LAN-party (1) launcher (1) leap (1) Lego (1) Lenovo (1) Leonard Nimoy (1) lg (1) LG (4) Linus Torvalds (2) Linux (3) lippile (1) LittleBits (1) little printer (1) live (1) Locato (2) London 2012 (1) lopás (1) Louis Vuitton (1) Lovelace (1) Lumia (5) Madakaszkár (1) Magánszám (1) Magyarország (2) Maps (1) Mars (1) MasterCard (1) McAfee (1) McDonalds (1) Medal of Honor (1) Meebo (1) menü (1) mérnök (1) mib (1) Microsoft (14) microsoft (2) Miso (1) mmorpg (1) mobil (5) mobilinternet (3) mobiltárca (1) Mocrosoft (1) monitor (1) Motorola (1) mp3 (1) mp3 lejátszó (1) munka (3) MySpace (1) nanotechnológia (1) napszemüveg (1) NAS (1) nasa (1) NASA (3) National Geographics (1) Navy Seals (1) Németh Kriszta (1) netbook (1) Neus (1) New York (2) Nexus (7) Nexus 4 (1) Nexus 5 (2) Nexus 8 (1) NFC (3) Nokia (8) nook (1) notebook (2) Note 3 (1) NSA (1) Nvidia (2) nyár (1) nyaralás (4) NYPD (1) Office (1) Office 365 (1) okostelefon (3) oktatás (1) Olimpia (1) One (3) One S (1) One V (1) opensource (1) Open Hardware (1) Oracle (2) Oroszország (1) orvos (2) Oyster (1) PadFone (1) Panasonic (1) panasonic (1) paranoid (1) PC (1) person of interest (1) Phone (1) pishing (1) Pixel (1) podcast (8) Pollner (1) pornó (1) portal (1) Portal (1) posterous (1) POV (1) Prince of Persia (1) PRISM (1) programozó (1) protézis (1) QR (1) quadcopter (1) QuickOffice (1) R2D2 (1) RapidShare (1) Raspberry Pi (1) ray (1) RED (1) reklám (3) rémhír (1) rendőrség (1) retina (5) retro (2) RFID (2) rizsfőző (1) roaming (2) robot (3) RSS (1) rss (17) rss olvasó (17) S3 (1) S4 (1) sajtóbejelentés (3) sajtóközlemény (5) samsung (1) Samsung (14) San Francisco (1) scanner (1) SD kártya (1) sennheiser (1) Sensordrone (1) Series 9 (1) sim (1) siri (1) Siri (1) SketchUp (1) Skype (2) smartphone (2) smartwatch (1) Smithonian (1) social media (2) software (1) Sony (4) sony (1) Sony Ericsson (1) SSD (1) startup (1) starwars (1) Star Trek (7) Star Wars (1) steam (1) Steam (2) STEM (1) Steve Jobs (1) Steve Mann (1) Steve Wozniak (1) StreetView (2) Streisand (1) Surface (7) szabadalom (3) szex (1) Sziget (1) szolgáltató (1) szomszéd (1) T-Mobile (3) t-shirt (1) Tablet (1) tablet (8) támadás (1) tanulás (1) tárhely (1) tarifa (1) TBBT (1) TED (1) Tegra3 (1) tegra3 (1) TELE2 (1) telefon (7) Telekom (1) Telenor (2) térkép (3) Tesla (1) teszt (7) tipp (3) Titanic (1) töltő (1) top (1) Törökország (1) Toshiba (1) Transformer (1) Translate (1) Trimble (1) tudomány (2) Twitter (10) twitter (5) tycoon (1) új (1) Ukky (1) ultrabook (2) űrkutatás (1) USB (3) USB3 (1) utazás (1) üvegszál (1) Valve (3) vásárlás (2) Vatikán (1) vélemény (1) verseny (1) vicc (2) videó (2) vietnam (1) Viper (1) vírusírtó (1) víz (2) Vodafone (2) VW (1) Wallet (1) webcam (1) WhatsApp (1) Wi-Drive (1) wifi (2) William Shatner (1) Wil Wheaton (1) winamp (1) Windows (4) Windows 8 (2) Windows Phone (1) windows phone (3) WWDC (1) xbox (2) Yahoo (1) Youtube (3) zene (1) Zuckerberg (3)
süti beállítások módosítása